TheCourtyard_109web.jpg

The Clinic

At the Courtyard Aesthetic Clinic we pride ourselves on state of the art aesthetics, incredible therapists and now an amazing new clinic!

Here we showcase our journey upon finding the premises at The Courtyard in Newport. We selected Acorn Interiors as the main contractor and we worked with TML Creative to work on the interior design. 

Our vision was to offer Island residents a truly bespoke clinic which has been designed to create a luxurious space for our wonderful clients, a location where you can be fully immersed in serenity, style and elegance. 

 

 

Before Photos

 

3BB965D9-0DAF-42FA-8A32-C1F4D71E73CF.heic
CA34EB9D-9F72-4765-A194-F24530036B54.heic

Once TML Creative produced our new design proposal, we had 3 months on site to remove all existing suspended ceiling, carpets, erect new dividing walls and construct all other areas such as the curved wall, decorating, electrics and plumbing. Acorn Interiors did an amazing job pulling all of this together in such a short time frame, with incredible results. Our new design allowed us to fit in a kitchen, waiting area, store room, reception, office, three treatment rooms and two WC’s. 

The new design featured a curved wall with inset LED lighting, areas built for displaying merchandise and a beautiful waiting area as well as ideas for including murals in various locations around the clinic - this was to add in touches of colour to our soft palette and glimpses of foliage and botanics to connect to nature. 

Much thought had gone into each treatment room, the layout and the customer journey upon entering the clinic.

 

 

During Construction

 

Construction photo.png
Skin studio construction.png
curved wall.png

We are so pleased that we were able to achieve our target of opening the clinic on time, and considering material delays and the ongoing impacts with Covid, the team pulled together tremendously and we now have a stunning clinic we can be proud of!

 

 Our Completed Clinic Gallery 

The Courtyard Aesthetic Clinic Reception
The Courtyard Aesthetic Clinic Reception

press to zoom
The Courtyard Aesthetic Clinic
The Courtyard Aesthetic Clinic

press to zoom
The Skin Studio
The Skin Studio

press to zoom
The Courtyard Aesthetic Clinic Reception
The Courtyard Aesthetic Clinic Reception

press to zoom
1/17

Fancy a walkthrough of the clinic? Click below!

 

More information and Supplier Details

Main Contractor: Acorn Interiors

Interior Design: TML Creative

Mural artist: Chloe Alexandra Studios

Photography: Holly Jolliffe

3D virtual walkthrough: Nosy Marketing

 

Thanks for submitting!

Connect with us

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram

Sign up to our newsletter